Doriți să ne contactați?

+40 722 715 254 Sunați-ne acum!
×

Pensiune Perla Sulina

 
Fotografie colonie de pelicani, excursie cu barca, traseu turistic la Sulina
Descoperiți un tărâm de vis
      ... natură virgină, unică în Europa

Turism la Sulina în Delta Dunării

Un ţinut exotic

Cu peste 1200 de specii de copaci şi plante, cu cea mai bogată faună ornitologică din Europa (peste 300 de specii de păsări, printre care colonii unice de pelicani) şi ihtiologică (aproximativ 100 de specii de pești, printre care heringul de Dunăre şi sturionii, care dau preţiosul caviar), Delta Dunării este cea mai mare rezervaţie de ţinuturi umede de pe continent, acoperind o suprafaţă de 2.681 km2.


În 1990 UNESCO a inclus Delta Dunării, cea mai nouă formă de relief din România, ferită de "progresul industrializării", printre rezervaţiile biosferei.

nuferi canal sulina exotic

Plimbări în familie, cu barca, pe canalele Deltei Dunării

O plimbare cu barca, în familie, într-un cadru mirific este cea mai bună posibilitate de a descoperi adevărata Deltă a Dunării, dincolo de imaginație. Puteți admira și vă bucura de o natură virgină, de o vegetație luxuriantă, unică în Europa, de nenumăratele păsări și chiar de peștii care o populează. Într-un cadru romantic, puteți regăsi calmul naturii, departe de agitația orașelor și a vieții cotidiene.

canal cardon

Trasee turistice cu plecare din Sulina

  • Sulina - canalul Cardon - canalul Sfiștofca - Periprava
  • Sulina - canalul Cardon - golful Musura - brațul Musura - brațul Stambulul Vechi - brațul Chilia - Periprava
  • Sulina - canalul Busurca, canalul Împuțita - cordon litoral - canalul Tătaru - Sfântu Gheorghe
  • Sulina - canalul Busurca - canalul Roşu - canalul Împuţita - lacul Roşuleţ - cherhanaua Roşuleţ - lacul Roşu - baza turistică Roşu - lacul Puiu - canalul Mocansca - lacul Erenciuc - braţul Sfântu Gheorghe - Sfântu Gheorghe
  • Sulina - Farul vechi - Farul Nou (la gura de vărsare a Dunării) - pe vreme favorabilă se poate continua excursia cu o ieșire pe Marea Neagră
  • Sulina - colonia de pelicani - Baia de Nord
  • Sulina - canalul Cardon - sat Letea - Pădurea Letea
intrare canal plimbare delta dunarii

Profitați de superba plajă virgină la Marea Neagră

Sulina este unul dintre ultimele locuri în Europa care a păstrat o nesfârșită plajă virgină. Vă puteți bucura de un nisip cu adevărat fin, de mirifice răsărituri și apusuri de soare, de răcoarea apei Mării Negre. Accesul la plajă este rapid, cu ajutorul microbuzelor sau, dacă apreciați plimbările in aer liber, mergând pe jos 15-20 minute.

plaja virgina sulina

Pescuit sportiv

Amatorii de pescuit sportiv găsesc aici “lista noastră de adrese” cu cele mai bune locuri. Vă îndrumăm spre cele mai bune locuri de pescuit, putem să vă punem în legătură cu adevărați profesioniști, experți în arta pescuitului care vă vor învăța când, cum, unde, cu ce scule și cu ce momeală puteți prinde peștele cel mai bun.

perla sulina servicii pescuit sportiv

Tradiții locale

În societatea actuală, este din ce în ce mai dificil să avem contact cu adevăratele tradiții. Delta Dunării a păstrat totuși în sânul ei, într-o populație restrânsă, tradiții vechi de sute de ani. Aici încă se mai practică pescuitul tradițional, departe de industrializare si eficiență cu orice preț. Aici încă mai putem savura adevăratul borș de pește pescăresc. Bucătarii restaurantului nostru, originari din Deltă, vă vor găti felurile tradiționale, așa cum sunt transmise din generație în generație.

bors pescaresc, bucatarie traditionala